Annons

Roligt och rörigt när kakorna tar slut

Det är farligt att inte städa, upptäcker Lollo och Pelle i Ulrika Kesteres roliga bilderbok. Man kan tappa bort viktiga saker – som kakor, till exempel.
Barnböcker • Publicerad 8 april 2023
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Bilderbok (från 3 år)

Kakorna är slut!

Text & bild: Ulrika Kestere

Förlag: Opal

Ulrika Kestere - ”Kakorna är slut!”
Ulrika Kestere - ”Kakorna är slut!”

Katten Lollo och hunden Pelle behöver städa. Men för att orka det behöver de något sött. Både kakorna och godiset är dock slut. De försöker baka, muta räven att bjuda dem på pannkakor och hittar en övergiven picknick – men inget slutar med att de får äta något sött.

”Barnet hittar mycket att titta på i de färgglada, stökiga bilderna och jag som vuxen gillar när Lollo säger åt Pelle att inte få en livskris och konstaterar att livet är tråkigt ibland.”

Till slut återstår bara att ta sig an städningen ändå. Då hittar de kakor – de har så stökigt att de stökat bort kakorna! ”Att ha stökigt är farligt!” konstaterar de. Inte heller de kakorna får de dock äta, eftersom Pelle snubblar och tappar dem i skurhinken. Åh nej!

Annons

Det händer mycket i den här boken – och det är väldigt roligt, för både stor och liten. Barnet hittar mycket att titta på i de färgglada, stökiga bilderna och jag som vuxen gillar när Lollo säger åt Pelle att inte få en livskris och konstaterar att livet är tråkigt ibland.

Så sant.

Bilderboksmakaren Ulrika Kestere är aktuell med färgglada ”Kakorna är slut!”.
Bilderboksmakaren Ulrika Kestere är aktuell med färgglada ”Kakorna är slut!”.Foto: Opal förlag
Ida NorinderSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons