Annons

Så blev otippade låten Englands fotbollshymn

När England slog ut Danmark i onsdags spelades Neil Diamonds "Sweet Caroline" på fotbollsarenan. Och om det engelska landslaget vinner hela fotbolls-EM i kväll finns möjligheten att den hörs igen.
Musik • Publicerad 11 juli 2021
Neil Diamonds låt "Sweet Caroline" har i samband med fotbolls-EM blivit en inofficiell nationell fotbollshymn i England. Arkivbild.
Neil Diamonds låt "Sweet Caroline" har i samband med fotbolls-EM blivit en inofficiell nationell fotbollshymn i England. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP/TT

Att Neil Diamonds låt från 1969 nu över 50 år senare landar som en inofficiell nationell fotbollshymn i England är en slump, skriver BBC.

Den tidigare fotbollsspelaren Gary Neville var en av dem som insöp den glädjefulla atmosfären på Wembley i onsdags när 60 000 åskådare sjöng "Sweet Caroline" innan semifinal-matchen.

Annons

"Det här är en av de bästa upplevelser jag tror att jag har haft inom fotbollen", sa han i brittisk radio.

När England några timmar senare tog hem matchen spelades låten i arenans högtalare igen. Den här gången anslöt hela den engelska fotbollstruppen i refrängen samtidigt som de krokade arm och hoppade upp och ner i segerglädje.

Låten är inte ny inom sportvärlden och den har tidigare spelats på baseballmatcher i USA med Bostonlaget Red Sox, enligt New York Post.

I England startade resan med att Wembleys dj spelade låten på matchen mellan England och Tyskland i EM. Sedan dess har fans – och det engelska landslaget – tagit den till sig.

Även den amerikanske sångaren själv har reagerat över att hans låt – som han skrev till sin fru – nu omfamnats av fotbollsfans i England.

"Vilken höjdare det var att höra alla sjunga "Sweet Caroline" på Wembley", säger Neil Diamond till The Telegraph, och fortsätter:

"Jag hoppas att ni kan göra det igen".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons