Annons

Scorpions ändrar text i "Wind of change"

Musik • Publicerad 1 juni 2022
Klaus Meine och Matthias Jabs från Scorpions. Arkivbild.
Klaus Meine och Matthias Jabs från Scorpions. Arkivbild.Foto: Oswaldo Ramirez/AP/TT

Tyska rockbandet Scorpions kommer inte längre "romantisera Ryssland" när de spelar sin ikoniska låt "Wind of change" live.

Enligt Die Zeit har sångaren Klaus Meine ändrat texten från "I follow the Moskva, down to Gorky Park, listening to the wind of change" till "Now listen to my heart, it says Ukrainia, waiting for the wind to change".

Annons

– Jag kände att det här inte är rätt tid att romantisera Ryssland och jag ville ta ställning för Ukraina, som vi stöttar i den här väldigt svåra situationen, säger han i en intervju med ukrainska nyhetssajten TSN.

Låten "Wind of change" förknippas med Sovjetunionens fall 1990 och skrevs av Klaus Meine efter en konsert i Moskva, där han rördes av att tusentals ryska fans sjöng med till ett tysk bands låttexter.

"Wind of change" har röstats fram till århundradets låt av tyska tv-kanalen ZDF:s tittare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons