Annons

Sean Connerys pistol från "Dr No" till salu

Film • Publicerad 9 november 2020
Foto: AP/TT

Pistolen som användes av Sean Connery i den första James Bond-filmen " Agent 007 med rätt att döda " säljs på auktion. Det handlar om ett vapen av modellen Walther PP. Det förväntade slutpriset är någonstans kring 150 000 till 200 000 dollar, motsvarande omkring 1,3 till 1,7 miljoner kronor, rapporterar Reuters.

Pistolen syns på filmaffischen från 1962. På engelska heter filmen "Dr No", som är baserad på Ian Flemings bok "Döden på Jamaica". Sean Connery spelade den ikoniske filmagenten för första gången och skulle sedan fortsätta göra det i ytterligare sex filmer.

Auktionen äger rum på Julien's Auctions i Beverly Hills den 3 december. Bland övriga utrop finns bland annat en hjälm som bars av Tom Cruise i "Top gun" och en klänning som burits av den före detta presidentfrun Michelle Obama.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons