Annons

Sex Pistols möts i rätten

Tre av medlemmarna i det legendariska punkbandet Sex Pistols utkämpar nu en rättslig strid i London. Striden gäller en ny tv-serie om bandet.
Musik • Publicerad 16 juli 2021
Sex Pistols, med sångaren Johnny Rotten i mitten, vid en spelning i Stockholm 1977. Sid Vicious (till vänster) dog 1979. Arkivbild.
Sex Pistols, med sångaren Johnny Rotten i mitten, vid en spelning i Stockholm 1977. Sid Vicious (till vänster) dog 1979. Arkivbild.Foto: Jurek Holzer/SvD/TT

Gitarristen Steve Jones har tillsammans med trummisen Paul Cook stämt sångaren John Lydon (Johnny Rotten) med anledning av den nya tv-serien "Pistol", uppger BBC. Serien i sex avsnitt är baserad på Steve Jones självbiografiska bok och ska göras av "Trainspotting"-regissören Danny Boyle. Tvistemålet gäller musiken.

John Lydon har uppgett att han inte, utan rättsligt beslut, tänker godkänna att bandets låtar används i serien.

Annons

Gitarristen Jones memoarbok, "Lonely boy: tales from a sex pistol", publicerades 2016 och har orsakat osämja bland bandmedlemmarna. John Lydons juridiska ombud uppger för BBC att Lydon nu tror sig bli skildrad i "ett fientligt och osmickrande ljus".

Enligt parhästarna Jones och Cooks advokat Edmund Cullen är relationen mellan de tidigare bandmedlemmarna "bitter och grinig". Lydon uppges dock vara den ende bandmedlemmen som är emot att musiken används i tv-serien. Till Sunday Times har Lydon tidigare sagt att han är trängd "i ett hörn som en råtta".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons