Annons

SI ger tio miljoner i stöd till Ukrainaprojekt

Kultur • Publicerad 11 juni 2022
Svenska Institutet delar ut stöd till elva organisationer som ska driva projekt med ukrainska kulturarbetare. Arkivbild.
Svenska Institutet delar ut stöd till elva organisationer som ska driva projekt med ukrainska kulturarbetare. Arkivbild.Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Svenska institutet (SI) ger 10,4 miljoner kronor i stöd till olika kulturprojekt mellan Sverige och Ukraina.

De projekt som får stöd har som syfte att stärka ukrainska kulturarbetares verksamhet eller att återuppbygga Ukrainas infrastruktur, skriver SI i ett pressmeddelande.

Annons

"Med det här stödet hoppas vi kunna underlätta för ukrainska kulturarbetare att fortsätta att verka, i eller utanför sitt land. På lång sikt hoppas vi att stödet bidrar till att stärka deras möjligheter och till att Ukraina kan återuppbyggas", säger Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet.

Bland de elva organisationer som får stöd finns Rikstolvan, som vill skapa ett nätverk för introduktion av samtida ukrainska dramatikers röster i Sverige och Sveriges Arkitekter som vill ha utbyte med ukrainska kollegor för att hjälpa till med återuppbyggnaden.

Även Göteborgs Filmfestival, Baltic Art Center och Trans Europe Halles finns bland dem som får ta del av stödet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons