Annons

Skådespelare bröt benet under föreställning

Teater • Publicerad 13 april 2023
Orionteatern tvingas ställa in föreställningar efter en olycka. Arkivbild.
Orionteatern tvingas ställa in föreställningar efter en olycka. Arkivbild.Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

Under onsdagens föreställning av ”Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina” på Orionteatern i Stockholm skadade en skådespelare benet allvarligt. Föreställningen fick omedelbart avbrytas och nu har även torsdagens föreställning fått ställas in, skriver Dagens Nyheter.

Det var mitt under en pågående scen som en av skådespelarna allvarligt skadade benet.

Annons

– Du går i en trappa 17 000 gånger och så snubblar du i den. I en scen snubblade hen och föll så illa att något bröts i benet, säger producenten Ulrika Skoog Holmgaard.

Efter att en läkare som befann sig i salongen tittat till skadan fördes skådespelaren till sjukhus.

På lördag skulle Tone Schunnessons hyllade version av Lev Tolstojs 1800-talsroman ha haft sin avslutningsföreställning – som nu är i farozonen.

– Vi håller på att undersöka hur vi ska göra. När saker händer klockan tio på kvällen måste man få dagen på sig att ta reda på hur hen mår, hur ensemblen mår och vad vi kan hitta för lösningar – om det går, säger Ulrika Skoog Holmgaard till DN.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons