Annons

Skräck, slagsmål och katt bredvid fantasiepos

"Final fantasy XVI" stal det mesta av strålkastarljuset vid Sonys senaste State of play. Men även "Resident evil", "Street fighter" och en kattnyhet gömde sig i videopresentationen.
Spel • Publicerad 4 juni 2022
En liten katt har huvudrollen i kommande "Stray". Pressbild.
En liten katt har huvudrollen i kommande "Stray". Pressbild.Foto: Sony
"Resident evil 4" är det fjärde spelet i skräckserien som görs om. Capcom verkar därmed hoppa över "Code: Veronica" från 2000. Pressbild.
"Resident evil 4" är det fjärde spelet i skräckserien som görs om. Capcom verkar därmed hoppa över "Code: Veronica" från 2000. Pressbild.Foto: Capcom
"Street fighter 6" bjuder på en berättelse i 3D-miljö. Pressbild.
"Street fighter 6" bjuder på en berättelse i 3D-miljö. Pressbild.Foto: Capcom

Sony var först ut i en av sommarens större uppvisningar av vad spelare har att vänta sig den kommande tiden. Störst i den halvtimmeslånga sändningen, som släpptes under natten mot fredagen, var avslöjandet att fantasyeposet "Final fantasy XVI" kommer nästa sommar.

För den som gillar skräck bekräftade Capcom en av branschens sämst bevarade hemligheter: att "Resident evil 4" får en så kallad remake, en omgörning av den omtyckta titeln från 2005. Förutom grafik och kontroll kommer även själva berättelsen att bitvis göras om. Spelet släpps den 24 mars nästa år.

Annons

Capcom jobbar även med någon slags VR-variant av både det spelet och "Resident evil: Village". För den som inte kan få nog av zombies kommer även "The walking dead: Saints and sinners" till det kommande VR-setet PS VR2.

Gatuslagsmål hamnar i blickfånget nästa år då "Street fighter 6" släpps. Även om det fortfarande är 2D-fajter som är i fokus så erbjuds ett nytt berättelseläge där spelaren utforskar en New York-inspirerad stad i 3D.

För den som vill testa att se en värld ur en katts perspektiv kommer "Stray" i juli, som kommer att ingå i de två dyrare varianterna av Playstations omgjorda prenumerationstjänst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons