Annons

Slog sönder konst för miljonbelopp

En man i 20-årsåldern har brutit sig in på Dallas Museum of Art och slagit sönder konst för uppskattningsvis miljontals kronor.
Konst • Publicerad 4 juni 2022
En 2|500 år gammal grekisk vas från samma tidsperiod som flera av de föremål som förstördes i händelsen.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Flera konstföremål förstördes, bland annat en över 2 500 år gammal grekisk amfora och en skål med motiv av Herkules kamp med det nemeiska lejonet. Även samtida ursprungsamerikansk konst förstördes, rapporterar Artnews.

Mannen ringde själv polisen och erkände sina handlingar och kunde gripas på plats. Han misstänks för flera brott och kan riskera ett mångårigt fängelsestraff. Han ska också ha skadat själva museet, exempelvis montrar och möbler, för tiotusentals dollar.

Museet kunde öppna igen som vanligt under torsdagen, även om vissa delar var avspärrade under brottsplatsundersökningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons