Annons

"Slumdog"-stjärnan ingrep vid knivskärning

Film • Publicerad 3 augusti 2022
Skådespelaren Dev Patel ingrep vid en misshandel där en man blev knivhuggen i bröstet. Arkivbild.
Skådespelaren Dev Patel ingrep vid en misshandel där en man blev knivhuggen i bröstet. Arkivbild.Foto: Victoria Will/Invision/AP/TT

Skådespelaren Dev Patel – känd för filmer som "The Green Knight", "Lion" och "Slumdog Millionare" – befann sig i Adelaide city i södra Australien då han ingrep och stoppade en misshandel efter det att en man blivit knivhuggen i bröstet. Det rapporterar The Guardian.

Talespersoner för stjärnan bekräftade att Patel och hans vänner bevittnade ett "våldsamt bråk utanför en närbutik" och att "Dev följde sina naturliga instinkter för att trappa ned situationen och sätta stopp för bråket".

Annons

Polisen i södra Australien bekräftade att en kvinna gripits efter incidenten där hon påstås ha huggit en man i bröstet. Mannen fördes till sjukhus och hans skador uppges inte vara livshotande.

I ett uttalande skrev Patels team att incidenten visar på större systematiska problem och hoppas att den kan uppmuntra politiker att vidta större åtgärder för att behandla marginaliserade grupper med större respekt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons