Annons

Smiths Oscars-avstängning möts med misstro

Film • Publicerad 9 april 2022
Oscarsakademins beslut att stänga av Will Smith rör upp känslorna. Arkivbild.
Oscarsakademins beslut att stänga av Will Smith rör upp känslorna. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Oscarsakademins beslut på fredagen om att stänga av skådespelaren Will Smith från alla evenemang som akademin anordnar det kommande decenniet har mötts av kritik, rapporterar Los Angeles Times.

Beslutet kommer sedan Oscarsakademin diskuterat Will Smiths agerande på filmgalan den 27 mars, då han örfilade Chris Rock i direktsändning.

Annons

På sociala medier uttrycks allt från misstro till anklagelser om rasism och det framhålls att händelser som när Adrien Brody kysste Halle Barry 2003 eller när Jim Carrey kysste Alicia Silverstone på MTV Movie Awards 1997 – båda utan samtycke – fått gå ostraffade.

Tv-personligheten Piers Morgan twittrar om akademins snabba beslut, och kontrasterar att det tog dem "40 år att utesluta Roman Polanski efter att han dömts för våldtäkt på barn."

Efter skandalkvällen har Will Smith självmant givit upp sitt medlemskap i Oscarsakademin. Han har dock fått behålla sin Oscarsstatyett.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons