Annons

Nadja Holm årets vinnare av "Idol"

Nadja Holm vann årets coronapräglade säsong av “Idol” – men har blandade känslor efter finalen.
Musik • Publicerad 4 december 2020
Det blev Nadja Holm som tog hem årets "Idol"-final.
Det blev Nadja Holm som tog hem årets "Idol"-final.Foto: Stina Stjernkvist / TT

23-åringen från Piteå sjöng under kvällen Beyoncés och Kendrick Lamars “Freedom” och Loren Allreds “Never enough” från filmen “The greatest showman”. Liksom Paulina Pancenkov uppträdde hon även med vinnarlåten “(Better get) Used to me”, skriven av jurymedlemmen Alexander Kronlund.

Själv säger Nadja Holm att hon har blandade känslor efter segern.

Annons

– Det är så klart kul, men det känns konstigt att det här är över. Jag har bott i den här bubblan så länge, så det är både och, säger hon till TT och fortsätter:

– I mitt huvud hade jag och Pau redan vunnit, så för mig var det här bara en bonus. Men jag är sjukt tacksam för stödet från folket för det är ju därför jag står här i dag.

Nära relation

Nadja Holm har tidigare berättat om den nära relationen med den andra "Idol"-finalisten Paulina Pancenkov – som hon också tog upp på scenen och sjöng den sista delen av vinnarlåten med.

– Det var exakt som jag ville att det skulle vara. Vi har gjort det här tillsammans och jag ville att det skulle sluta så, säger hon

På frågan om hur framtiden ser ut säger Nadja Holm att hon planerar att flytta till Stockholm och jobba vidare med artisteriet. Och hon kommer att ta med sig mycket från tiden i "Idol".

– Det är så mycket som jag inte har processat än. Jag kommer att ta med mig människorna, det som juryn sagt, det jag har fått göra på scenen och Stockholm.

"Tar inte slut"

Även Paulina Pancenkov, som kom tvåa i tävlingen, är glad efter finalen.

– Jag är så stolt och nöjd – det här är som att jag har vunnit. Att stå i final, det känns som att ha vunnit. Och Nadja – hon är så värd detta. Jag känner så mycket kärlek till den tjejen, säger hon.

Paulina Pancenkov berättar att hon först längtar hem till familj och vänner, men planerar att fortsätta att satsa på musiken i framtiden.

– Det här tar inte slut – jag kommer att fortsätta med musiken. Always.

Annons

Kvällens "Idol"-final innehöll även ett gästspel av Zara Larsson – först med låten "One bullet" och därefter med "Säg mig var du står", där Carola Häggkvist överraskande dök upp efter den första halvan av låten.

Det är första gången sedan 2014 som "Idol"-segern tas hem av en kvinna.

Fakta: Veckans låtar i "Idol"

Paulina Pancenkov sjunger:

"Side to side" – Ariana Grande

"Hurt" – Christina Aguilera

Vinnarlåten "(Better get) Used to me”

Nadja Holm sjunger:

"Freedom" – Beyoncé, Kendrick Lamar

"Never enough" – Loren Allred (The greatest showman)

Vinnarlåten "(Better get) Used to me”

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons