Annons

Spike Lee i nytt samarbete med Netflix

Tv • Publicerad 18 december 2021
Filmregissören Spike Lee vid Cannesfestivalen i somras.
Filmregissören Spike Lee vid Cannesfestivalen i somras.Foto: Vianney Le Caer/AP

Den amerikanske regissören Spike Lee kommer fortsätta att samarbeta med Netflix de närmaste åren. Strömningsjätten och filmskaparen har ingått ett flerårigt avtal, skriver NME.

Spike Lee har tidigare samarbetat med Netflix i ett antal projekt, bland annat tv-versionen av sin film "She's gotta have it" (från 1986) och i fjol släpptes "Da 5 Bloods" med Chadwick Boseman, Jean Reno och Mélanie Thierry i rollistan. Närmast är han aktuell som producent för filmen "Gordon Hemingway & The Realm Of Cthulu".

Spike Lee slog igenom med den kontroversiella filmen "Do the right thing" från 1989 och har även regisserat filmer som "Malcolm X", dokumentären "4 little girls" och "BlacKkKlansman", som tilldelades en Oscar 2019 i kategorin bästa manus efter förlaga. I åtskilliga filmer har Spike Lee behandlat frågor om rasism och diskriminering av svarta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons