Annons

Stämning mot Marilyn Manson ogillas

Nöje • Publicerad 5 januari 2023
Marilyn Manson. Arkivbild.
Marilyn Manson. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

En av de kvinnor som anklagar artisten Marilyn Manson för sexuella övergrepp har fått sin stämning ogillad av en amerikansk domstol, skriver Los Angeles Times.

Det handlar om fotomodellen Ashley Morgan Smithline som 2021 inledde en rättssak där hon anklagar ex-pojkvännen för grova övergrepp för ett tiotal år sedan.

Annons

Orsaken är att Smithline bytte advokat i oktober och inte hann anmäla något nytt ombud innan tidsfristen gick ut. Om hon vill kan hon dra artisten inför rätta på nytt för samma påstådda brott.

På senare år har flera kvinnor trätt fram och anklagat Manson för sexbrott, bland andra skådespelarna Evan Rachel Wood och Esmé Bianco. Flera civilrättsliga mål pågår samtidigt som en åklagare ska ta ställning till om man ska gå vidare med åtal mot artisten.

Manson, som egentligen heter Brian Warner, nekar till alla anklagelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons