Annons

"Star wars"-gänget fördömer rasistattacker

Tv • Publicerad 1 juni 2022
Skådespelarna Joel Edgerton och Moses Ingram i en scen ur tv-serien "Obi-Wan Kenobi". Pressbild.Foto: Disney/AP

Gänget bakom "Star wars"-serien "Obi-Wan Kenobi" står upp för skådespelaren Moses Ingram efter att hon avslöjat att hon mottagit hundratals rasistiska meddelanden och kommentarer på sociala medier, rapporterar CNN.

"Det finns inget någon kan göra åt det här. Det finns inget någon kan göra för att stoppa detta hat", sade skådespelaren i en video som lagts upp på hennes Instagram-stories.

Annons

På Twitter har det officiella "Star wars"-kontot skrivit att man gör motstånd mot rasismen:

"Om någon tänker få henne att känna sig ovälkommen på något sätt har vi bara en sak att säga: vi gör motstånd. Det finns mer än 20 miljoner kännande arter i 'Star wars'-galaxen, välj inte att vara rasist."

Moses Ingram spelar rollen som Reva Sevander i serien, vilket är hennes debut i "Star wars"-universum.

Även Ewan McGregor, seriens huvudrollsinnehavare, har tagit till sociala medier för att uttrycka sitt stöd.

"Det finns ingen plats för rasism i den här världen. Det verkar som om en del av fanskaran har bestämt sig för att attackera Moses Ingram online och skicka henne de mest fruktansvärda, rasistiska direktmeddelanden. Jag hörde några av dem i morse och det krossade mitt hjärta."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons