Annons

Stockholm Literature går i graven

Litteratur • Publicerad 2 november 2020
Olga Tokarczuk var en av de författare som besökte litteraturfestivalen Stockholm Literature. Arkivbild.
Olga Tokarczuk var en av de författare som besökte litteraturfestivalen Stockholm Literature. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Den uppmärksammade litteraturfestivalen Stockholm Literature lägger ner. Festivalen arrangerades på Moderna Museet i Stockholm under åren 2013 till 2017. År 2018 pausades verksamheten och man har sedan dess sökt nya möjligheter till finansiering. Men coronapandemin och svårigheterna att överblicka framtiden för publika evenemang gör att den ideella föreningen Stockholms litteraturfestival nu har beslutat sig för att upplösa föreningen.

Festivalen lyfte fram översatta författarskap och sökte möten mellan litteratur och andra konstarter. En rad hyllade författare deltog genom åren, som Svetlana Aleksijevitj, Olga Tokarczuk, Hélène Cixous, Jamaica Kincaid, Ngugi wa Thiong'o, Don DeLillo, och Chimamanda Ngozi Adichie.

Moderna Museet och Dramaten var samarbetspartners och i det konstnärliga rådet satt bland andra Yukiko Duke och Kristoffer Leandoer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons