Annons

Stora journalistpriset till Estoniadokumentär

Samhälle • Publicerad 16 december 2020
Henrik Evertsson har tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande för "Estonia – fyndet som ändrar allt". Arkivbild.
Henrik Evertsson har tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande för "Estonia – fyndet som ändrar allt". Arkivbild.Foto: DPLAY/TT

Journalisten och regissören Henrik Evertsson har tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande för dokumentärserien "Estonia – fyndet som ändrar allt", enligt ett pressmeddelande.

"Jag är verkligen otroligt stolt över den här dokumentären och hedrad över priset. Redaktionen har gjort ett fantastiskt och metodiskt jobb i ett ämne som är ganska otillgängligt och svårt att få en överblick över", skriver Henrik Evertsson i en kommentar.

"Estonia – fyndet som ändrar allt" handlar om förlisningen av passagerarfartyget M/S Estonia den 28 september 1994, där 852 människor miste livet. I de fem delarna av dokumentärserien avslöjas ett aldrig tidigare dokumenterat hål i skrovet – uppgifter som har lett till en ny preliminär bedömning av berörda myndigheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons