Annons

Storytel släpper sista delen av "Virus"

Nöje • Publicerad 4 maj 2020
Daniel Åberg har skrivit "Virus" för Storytel. Arkivbild.
Daniel Åberg har skrivit "Virus" för Storytel. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Nu släpps den sjunde och avslutande delen av Storytels originalserie "Virus" av Daniel Åberg. Berättelsen handlar om en grupp människors kamp under ett globalt virusutbrott, och i Sverige har den mer än 700 000 lyssningar. Att seriens ämne sammanföll med coronapandemin var dock en slump, enligt författaren.

"Det känns förstås underligt att gå i mål med min serie mitt i dessa oroliga coronatider. Men 'Virus' är på intet sätt en skildring av den verklighet vi befinner oss i nu", säger Daniel Åberg i ett pressmeddelande.

Annons

Flera tv- och filmbolag har visat intresse för serien, enligt Marta Hedener, förlagschef på Storytel Sverige. Spänningsserien, som redan har översatts till finska, turkiska, arabiska, spanska, italienska och ryska, får också flera spinoff-versioner, till exempel "Virus: Mumbai". Dessutom kommer dess första delar på engelska.

Den sjunde delen är liksom de två föregående inlästa av Philomène Grandin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons