Annons

"Succession"-stjärnan oroas av AI

Skådespelarstrejken i USA går in på sin tredje dag. Nu höjer "Succession"-stjärnan Brian Cox rösten gällande användningen av AI i film- och tv-produktioner.
Film • Publicerad 15 juli 2023
Skådespelaren Brian Cox, som spelar Logan Roy i "Succession" på HBO Max, är skeptisk till AI. Arkivbild.
Skådespelaren Brian Cox, som spelar Logan Roy i "Succession" på HBO Max, är skeptisk till AI. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl / TT

– Jag är bekymrad över AI, säger Brian Cox i en intervju med BBC.

1984 utmålade James Cameron AI som ett hot mot mänskligheten i sin storfilm "The Terminator". Nästan fyrtio år senare strejkar nu skådespelare i Hollywood inte bara för bättre ekonomiska villkor. Det handlar också om att de vill förhindra att deras kroppar och röster används av AI i film- och tv-produktioner.

Annons

Brian Cox som spelade Logan Roy i succéserien "Succession" är upprörd över AI-genererat material där det ser ut som att han säger olika saker.

– Rent nonsens. Nu kan de ta både munnen och kopiera sättet du talar på. Det är ganska hårresande och vi behöver kväva detta i sin linda. Annars kommer allt bara att vara kopior, som serier som "Succession". Inget kommer att vara nytt, säger Brian Cox till BBC.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons