Annons

"Svårare" att gissa i "Masked singer"

Vem döljer sig i sjöjungfrudräkten eller bakom riddarhjälmen? Det ska panelen i "Masked singer" återigen försöka utröna.
Tv • Publicerad 9 mars 2022
Årets upplaga av "Masked singer”. Paneldeltagare och programledare från vänster: Nour El Refai, David Hellenius (programledare), Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Felix Herngren.
Årets upplaga av "Masked singer”. Paneldeltagare och programledare från vänster: Nour El Refai, David Hellenius (programledare), Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Felix Herngren.Foto: Anders Wiklund/ TT
Sjöjungfrun är en av årets deltagare. Pressbild.
Sjöjungfrun är en av årets deltagare. Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Felix Herngren säger att det är svårare än man tror att gissa rätt i "Masked singer".
Felix Herngren säger att det är svårare än man tror att gissa rätt i "Masked singer".Foto: Anders Wiklund/ TT

Panelen i "Masked singer" består av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai. Deras uppdrag är inte att bedöma deltagarnas sånginsatser utan att gissa vilka som döljer sig bakom maskerna.

– Jag har fått frågan tidigare om att vara med i en jury och bedöma – och framför allt välja bort – människor. Här är vi detektiver som pratar om, hyllar och ibland dissar någon, men på ett roligt och varmt sätt. Jag kan titta på "Idol" och "Let’s dance", men jag blir lite ledsen om de får dåliga poäng, säger Felix Herngren.

"Sjuhelvetes final"

Annons

Förra årets säsong blev en succé för TV4 och sociala medier svämmade över av spekulationer kring vem som dolde sig i vilken dräkt. Bland deltagarna då fanns bland andra Anders Bagge, Kikki Danielsson – och Pernilla Wahlgrens mamma Christina Schollin.

– Det var ju väldigt roligt att jag gick från att gissa på mamma till att tro att det var Siw Malmkvist. Men man kan inte vara bäst på allt. Det har inte hänt att någon har kommit ut och att jag hört på en gång vem det är. Det är en del detektivarbete med ledtrådarna och man funderar hela tiden under inspelningen, säger hon.

Alla i panelen vittnar om att årets säsong är mer svårgissad, med klurigare ledtrådar. Och att deltagarna ofta kommer från helt andra branscher än musikvärlden försvårar det ytterligare. I förra säsongen medverkade bland andra fotbollsstjärnan Lotta Schelin och manusförfattaren Hans Rosenfeldt.

– Vi blev klara i går kväll med sista programmet. Det blev faktiskt en sjuhelvetes final. Det var roligt, chockartat och spännande som tusan. Men jag tänker naturligtvis inte avslöja något från den här säsongen, säger Felix Herngren.

"Arg på sig själv"

Själva hemlighetsmakeriet är en essentiell ingrediens i programmet, menar Pernilla Wahlgren.

– Det gäller ju för alla inblandade att hålla tyst. Inför till exempel Melodifestivalen så kanske det inte gör nånting om det läcker ut vem som medverkar, men det är ju det som "Masked singer" går ut på. Att alla ska sitta hemma i soffan och gissa.

I panelen finns det ett litet internt tävlingsmoment, där Pernilla Wahlgren hamnade i topp i fjol med flest rätta gissningar – medan Felix Herngren hade otur.

– Det är lätt att sitta i soffan, googla och prata med andra. Sedan läser man något på Instagram och tänker “det är nog rätt svar”. Men när man sitter i programmet och klurar är det svårare. Jag var inte jättebra på det där, så jag är glad att jag fick komma tillbaka, säger han.

Pernilla Wahlgren avslöjar att hela panelen blev tagna på sängen i den kommande säsongen.

– Minst tre deltagare har varit otroligt chockerande att få se när de tagit av sig masken. Vi har inte bara reagerat "Vad roligt!" utan vi har skrikit. Jag vann ju vår inbördes tävling sist och var väldigt nöjd med det – jag kände mig lite smart. Nu när man sitter där och inte fattar så blir man arg på sig själv.

Annons

"Masked singer" har premiär i TV4 och TV4 Play 25 mars.

Fakta: Här är alla figurer som deltar i "Masked singer"

Sagoträdet

Lokatten

Mjukglassen

Karusellen

Fru Kanin

Trollkarlen

Nallen

Sjöjungfrun

Astronauten

Cyberninjan

Riddaren

Spelmannen

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons