Annons

Svårt att hitta volontärer för norska festivaler

Nöje • Publicerad 14 juni 2022
Brittiske jazz- och fusionmusikern John McLaughlin har tidigare spelat på Moldejazz och kommer tillbaka i år. Arkivbild.
Brittiske jazz- och fusionmusikern John McLaughlin har tidigare spelat på Moldejazz och kommer tillbaka i år. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Norska jazzfestivalen Moldejazz saknar runt 270 volontärer inför starten om drygt en månad.

Det är ungefär hälften av vad man räknat med och den tillförordnade festivalchefen, Cecilie Nogva, säger till NRK att flera norska festivaler kämpar för att få volontärer att ställa upp.

Annons

Moldejazz är en av världens äldsta jazzfestivaler i kontinuerlig drift som slog upp dörrarna första gången 1961 och har runt 60 000 besökare varje år.

I år drar festivalen i gång den 18 juli och lockar både inhemska akter som Röyksopp och internationella artister som brittiske jazz- och fusionmusikern John McLaughlin och amerikanska Grammyvinnaren Cécile McLorin Salvant.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons