Annons

Svenne Rubins firar 40 med livespelning

Musik • Publicerad 8 maj 2021
Svenne Rubins fyller 40 i år och firar med en livespelning på Facebook. Pressbild.
Svenne Rubins fyller 40 i år och firar med en livespelning på Facebook. Pressbild.Foto: Hasse Eriksson

Svenne Rubins fyller 40, men kan inte fira tillsammans med fansen. Som kompensation satsar kultbandet på en direktsänd konsert på Facebook under lördagskvällen.

Konserten sänds från Medborgarhuset i Vansbro, samma scen som bandet debuterade på i en talangtävling för radion 1981. För att kompensera för bristen på fysisk publik fylls lokalen med pappfigurer på fansen – ett inslag inspirerat av svensk ishockey, skriver Aftonbladet.

Annons

– Folk har fått köpa in sig på en plats här. Det är mycket bekanta ansikten här, må du tro. Det ger faktiskt en känsla av att det sitter folk här, säger Lars Wanfors till tidningen.

Under kvällen medverkar gästartister som "Idol"-vinnaren Martin Almgren, Claes Yngström och Stiko Per Larsson. Konferencier är Jonas "Heavy" Stentäpp.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons