Annons

Svenska "GTFO" tar hjälp av "Doom"-författare

Spel • Publicerad 23 oktober 2020
"GTFO" släpper sin största uppdatering hittills. Pressbild.
"GTFO" släpper sin största uppdatering hittills. Pressbild.Foto: 10 Chambers Collective/TT

Svenska 10 Chambers Collective, som bland annat består av utvecklare som gjort "Payday", tar skrivhjälp från Adam Gascoine, som arbetat med spel som "Doom", "The last of us" och "Call of duty"-serien.

Gascoine har bland annat skrivit alla inlägg i 2016 års "Doom"s kodex, ett slags uppslagsverk med bakgrundsinformation. Han ska hjälpa till med berättelsen i 10 Chambers förstapersonssjutare "GTFO", där fyra personer tillsammans ska försöka ta sig in och ut ur ett mystiskt underjordiskt komplex.

Annons

Skaparna uppger i ett pressmeddelande att de släpper sin största uppdatering hittills sedan spelet släpptes i en tidig version, så kallad "early access", i december förra året. Spelet har skapats med det uttryckliga målet att vara svårt och krävande, men i den nya uppdateringen finns alternativa vägar in i komplexet.

"Det gör det lättare – eller ska jag säga mindre svårt – för nya spelare att ta sig an 'GTFO'", säger Ulf Andersson, kreativt ansvarig, i pressmeddelandet.

Det införs också ett sätt att hitta andra att spela med. Enligt 10 Chambers har spelets kanal på sociala medierplattformen Discord fler än 200 000 medlemmar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons