Annons

SVT informerar unga om kriget

Ukrainakriget • Publicerad 1 mars 2022
SVT:s vd Hanna Stjärne. Arkivbild.
SVT:s vd Hanna Stjärne. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

När Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari öppnade "Lilla aktuellt" en särskild chatt för att möta barn och ungas oro. Mer än 44 000 inlägg har kommit in till chatten, och därför satsar SVT nu ytterligare för att öka ungas medie- och informationskunnighet.

Satsningen riktar sig till skolbarn mellan 8 och 14 år och består av text och video med förklarande och saklig journalistik om kriget, enligt ett pressmeddelande. Innehållet publiceras på sociala medier som Tiktok och Youtube och leder bland annat vidare till "Lilla aktuellts" chatt.

– "Lilla aktuellt" gör redan en stor insats för att ta hand om barns oro. Nu förstärker vi med ytterligare resurser. Desinformation är ett av krigets vapen och SVT vill också ge barn och unga kunskap om källkritik, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons