Annons

SVT och Dramaten hyllar Kristina Lugn

Tv • Publicerad 10 maj 2020
Poeten och dramatikern Kristina Lugn blev 71 år gammal.
Poeten och dramatikern Kristina Lugn blev 71 år gammal.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kristina Lugns bortgång uppmärksammas i SVT – redan nu ligger en intervju från 2008 med den folkkära poeten och akademiledamoten från "Babels bibliotek" på SVT Play.

Föreställningen "Hjälp sökes" från 2013, med Johan Ulveson och Sofia Pekkari i ett par av rollerna finns också på tjänsten. Det är en tv-version av Orionteaterns succéföreställning, som skrevs av Kristina Lugn, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson.

Annons

Under söndagen ska även "Min sanning" med Kristina Lugn som gäst läggas upp. I veckan som kommer bör det också dyka upp ytterligare program om och av Kristina Lugn i SVT:s reguljära sändningar, meddelar presstjänsten på SVT.

Även på Dramaten, där Kristina Lugn var verksam som dramatiker, kommer hon att lyftas fram. Teatern är stängd på grund av coronakrisen men har exempelvis tillgängliggjort ett utbud av föreställningar på sin hemsida.

– Vi undersöker just nu möjligheten att uppmärksamma hennes författarskap, analogt eller digitalt, exakt i vilken form får vi återkomma till, meddelar presschefen Lena Törner.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons