Annons

Swifts talesperson förnekar utsläpps-anklagelser

Superrika kändisar som får smaka på flygskam har varit en mindre följetong under sommaren. Senast artisten Taylor Swift.
Nu har hennes team slagit tillbaka mot anklagelserna, rapporterar
Musik • Publicerad 2 augusti 2022
Taylor Swift tillbakavisar anklagelserna om att hon är den värsta klimatboven i kändisvärlden. Arkivbild.
Taylor Swift tillbakavisar anklagelserna om att hon är den värsta klimatboven i kändisvärlden. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Twitterkontot Celebrity Jets och marknadsföringsföretaget Yard som fokuserar på hållbarhet placerade Swift som nummer tio på en lista över kända personer ansvariga för stora fossila utsläpp.

En talesperson för Swift menar att anklagelserna är falska och att "Taylors plan lånas ut regelbundet till andra individer".

Annons

Enligt uppgifter har planet använts 170 gånger mellan första januari och 29 juli 2022. Med ett utsläpp på över 8 000 ton fossila bränslen.

I juli blev superinfluencern Kylie Jenner kritiserad för att ha poserat med sin pojkvän, rapparen Travis Scott, bredvid varsitt privatplan. Senare uppdagades att Jenner också tagit sitt plan mellan Camarillo till Van Nuys i Kalifornien – en resa på 17 minuter som hade tagit 45 minuter i bil.

Rapparen Drake försökte försvara användningen av sitt privatjet genom att förklara att han flugit miljondollarsplanet 20 minuter till ett lager, men att resan skett utan passagerare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons