Annons

Taylor Swift släpper skiva igen

Nöje • Publicerad 10 augusti 2023
Taylor Swift. Arkivbild.
Taylor Swift. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Taylor Swift ger ut en nyversion av sitt succéalbum "1989". Den släpps 27 oktober och innehåller bland annat fem tidigare outgivna låtar.

"'1989' förändrade mitt liv på så många vis. Om jag ska vara ärlig är det här min favorit av alla nyversioner", skriver Swift på X (tidigare Twitter).

Annons

1989 gavs ut 2014 och var då Swifts femte studioalbum. Den innehöll flera av hennes allra största hits, som "Shake it off", "Out of the woods" och "Style". Många av låtarna på skivan skrevs av svenskarna Max Martin och Shellback, som även producerade.

2019 hamnade Swift i konflikt med sitt tidigare skivbolag Big Machine då dess nye ägare, kändismanagern Scooter Braun, blev ägare till originalinspelningarna till hennes sex första album. Som ett svar på detta började Swift i stället göra nya inspelningar av skivorna. Förutom kommande "1989 (Taylors version) har hon gett ut nyversioner av "Fearless", "Red" och "Speak".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons