Annons

Taylor Swifts musik blir litteraturkurs

Musik • Publicerad 14 augusti 2023
Taylor Swifts texter analyseras på universitetet i Ghent. Arkivbild.
Taylor Swifts texter analyseras på universitetet i Ghent. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Universitetet i belgiska Ghent erbjuder under höstterminen en kurs i engelsk litteratur som utgår från Taylor Swifts låtskatt. Kursen heter "Literature: Taylor’s version" och går ut på att studenterna genom Swifts låttexter ska dra paralleller till äldre engelsk litteratur.

Kursansvarig är Elly McCausland, som jobbar som forskarassistent vid universitet – själv ett äkta fan av Taylor Swifts musik.

Annons

– Jag vill visa studenterna att om äldre litteratur verkar otillgänglig så kan det vara bra att titta på den ur ett annat perspektiv. Shakespeare tog på sätt och vis upp en hel del av frågorna som Taylor Swift behandlar i sina låtar i dag, säger hon till The Guardian.

Men den belgiska kursen är inte den första i sitt slag. I fjol var Clive Davis-institutet vid New York University först ut med en kurs om Taylor Swift. Den har följts av flera kurser vid olika amerikanska universitet, skriver The Guardian.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons