Annons

Teatrar i London stänger

Kultur • Publicerad 15 december 2020
The London Palladium är en av de teatrar som nu tvingas göra paus i verksamheten. På bilden firar man Drottningens födelsedag.
The London Palladium är en av de teatrar som nu tvingas göra paus i verksamheten. På bilden firar man Drottningens födelsedag.Foto: Yui Mok

Teatrarna i London måste återigen stänga för publik, på grund av smittnivåerna i Storbritanniens huvudstad, skriver BBC. Det kan leda till "katastrofala ekonomiska svårigheter", enligt teaterförbundet The society of London theatre. De senaste veckorna hade teatrar återigen börjat att spela för en begränsad publik, men nu upphör liveuppträdanden på obestämd tid.

"Det var trevligt så länge det varade", skrev Carrie Hope Fletcher, en av skådespelarna i långköraren "Les Misérables" ensemble.

Annons

Andrew Lloyd Webber, som äger West End-teatern London Palladium, var en av många kritiker som dömde ut åtgärderna som "orättvisa och godtyckliga".

Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden sade sig förstå att reglerna skulle slå hårt, men menade att regeringen måste agera snabbt. Han hänvisade till det krispaket som den brittiska regeringen aviserade i juni till landets kultursektor, på nära 19 miljarder kronor. Nyligen beviljade man också statliga nödlån på över 165 miljoner pund till ett antal kulturinstitutioner.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons