Annons

Terrordåden i Paris blir film

Film • Publicerad 6 november 2020
Nahuel Pérez Biscayart ska spela en överlevare från terrordådet på konsertlokalen Bataclan i Paris 2015 i en kommande film. Arkivbild.
Nahuel Pérez Biscayart ska spela en överlevare från terrordådet på konsertlokalen Bataclan i Paris 2015 i en kommande film. Arkivbild.Foto: Christoph Soeder/AP/TT

Det franska filmbolaget Studiocanal är i färd med att blåsa liv i ett nationellt trauma, terrordåden i Paris 2015, i filmen "Un año, una noche".

Handlingen bygger på en bok med samma namn, skriven av Ramon González som överlevde attentatet mot konsertlokalen Bataclan under en kväll då Paris skakades av flera dödliga dåd. 130 människor dödades och fler än 350 skadades i en rad IS-attacker på olika håll i staden. De flesta dödsoffren krävdes på just Bataclan, där amerikanska bandet Eagles of Death Metal spelade.

Annons

Filmen ska inte vältra sig i död och olycka, utan vara "en positiv berättelse om hur kärleken kan trumfa terrorn", enligt producenten Ramón Campos som citeras i Variety.

Den argentinske skådespelaren Nahuel Pérez Biscayart, känd bland annat från filmen "120 slag i minuten", är klar för huvudrollen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons