Annons

Travis Scott-konsert skapade jordbävningsrädsla

Nu vill ansvariga vid Colosseums arkeologiska park i Rom se ett stopp för konserter för att bevara de historiska monumenten, rapporterar NME.
Musik • Publicerad 10 augusti 2023
Rapparen Travis Scott fick hundratals av Roms medborgare att frukta en jordbävning. Arkivbild.
Rapparen Travis Scott fick hundratals av Roms medborgare att frukta en jordbävning. Arkivbild.Foto: Paul R. Giunta/Invision/AP/TT

Alfonsina Russo, chef för parken, har krävt ett stopp för konserter på rännarbanan Circus Maximus efter Travis Scotts senaste "Utopia"-konsert.

Hundratals invånare i Rom hade hört av sig till brandkåren och varit oroliga för jordbävning då marken skakat så mycket i samband med Scotts spelning.

Annons

Alfonsina Russo uppmanar nu till ett stopp för alla konserter på Cirkus Maximus, dels av säkerhetsskäl men även för att bevara monumentet som byggdes redan i början av 500-talet f.Kr.

– De här mega-rockkonserterna utgör en risk, inklusive för Palatinen som ligger i närheten. Rockkonserter borde äga rum i arenor så att de inte utsätter allmänheten för fara, sade Russo.

Utöver oron för jordbävning blev 60 personer på konserten i behov av sjukvård efter att någon sprutat pepparsprej i publiken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons