Annons

Tuva Novotny och Sissela Kyle i ny komediserie

Tv • Publicerad 13 april 2023
Tuva Novotny och Sissela Kyle spelar i "Allt och Eva". Pressbild.
Tuva Novotny och Sissela Kyle spelar i "Allt och Eva". Pressbild.Foto: Ulrika Malm/Viaplay Group

Tuva Novotny och Sissela Kyle spelar dotter och mor i nya Viaplay-serien "Allt och Eva". För regi och manus står Johanna Runevad, som tidigare gjort SVT-serien "Falkenberg forever".

I "Allt och Eva" åker Tuva Novotnys rollfigur till Danmark för att inseminera sig. Väl på plats bestämmer hon sig för att söka upp donatorn (Joachim Fjelstrup) – utan att berätta sitt ärende. Förvecklingar uppstår och serien beskrivs av Viaplay som en dramakomedi med humor, värme och sårbarhet.

Annons

Både Tuva Novotny och Johanna Runevad har bott och verkat i Danmark och serien spelas in i både Stockholm och Köpenhamn under våren.

"Jag älskar Johannas tonalitet och är otroligt glad för att få jobba med hennes underbara blandning av humor och svärta, i en väldigt relaterbar historia och karaktär om att livet inte alltid blir som man planerat", säger Tuva Novotny i ett pressmeddelande.

Planerad premiär för "Allt och Eva" är under 2024.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons