Annons

TV4-chefen: "Jag tror att alla blir nöjda"

TV4 lanserar sitt höstutbud samtidigt som många tittare måste lära sig använda en nygammal strömningstjänst.
– I slutändan så hoppas och tror jag verkligen att alla kommer att bli väldigt nöjda, säger TV4:s innehålls- och kanaldirektör Fredrik Arefalk.
Nöje • Publicerad 14 augusti 2023
En nyinspelning av "Ondskan" kommer till TV4 i höst. Pressbild.
En nyinspelning av "Ondskan" kommer till TV4 i höst. Pressbild.Foto: TV4
Fredrik Arefalk, innehålls- och kanaldirektör på TV4. Pressbild.
Fredrik Arefalk, innehålls- och kanaldirektör på TV4. Pressbild.Foto: Daniel Ohlsson/TV4

TV4 skrotar varumärket C More och omdirigerar i stället strömningstittarna till en upphottad version av TV4 Play där filmer, dramaserier och sport bakom en betalvägg ska samsas med det vanliga utbudet från kanalen.

Första dagen då den nya tjänsten rullades ut förmörkades något av tekniska problem hos några användare i övergången från C More till TV4 Play

Annons

– Vi har utmaningar på ett fåtal typer av enheter som vi jobbar för fullt med att lösa, säger Fredrik Arefalk till TT.

För att göra nya TV4 Play attraktiv får flera dramasatsningar premiär ungefär två veckor bakom betalvägg innan de kommer på "vanliga" TV4.

Ture Sventon dröjer

Men den tredje säsongen av Ture Sventon-serien med Robert Gustafsson och Helena Bergström kommer på TV4 Play i höst och först nästa år i TV4.

– Just Ture Sventon har vi valt att göra så här med, så att den får bli en exklusiv serie för TV4 Play under hösten, säger Fredrik Arefalk.

Han tror att tittarna kommer att vänja sig vid nya TV4 Play. Även om det kanske tar ett tag.

– Det är väldigt många som ska hitta nya vanor och vissa måste ladda ner en ny app och logga in för första gången. Men i slutändan så hoppas och tror jag verkligen att alla kommer att bli väldigt nöjda.

"Ondskan" relevant

De dramasatsningar som ska dra tittare till nya TV4 Play är förutom bland annat Ture Sventon och en ny omgång av "Solsidan" samt även en ny dramaserie om passagerarfärjan Estonias förlisning 1994. Serien är en samproduktion med tv-bolag i Finland och Estland.

– Det är storslaget berättat utifrån både öden på fartyget och närstående och haverikommissionens perspektiv och alla möjliga delar i den historien, säger Arefalk.

En annan stor satsning är en nyinspelning av Jan Guillous klassiska roman "Ondskan", om pennalism på en internatskola. Historien berättades på film 2003 och görs nu som serie med Isac Calmroth i huvudrollen.

– Vi kände att det fanns någonting i tiden som fortfarande var högst relevant kopplat till de våldstendenser i samhället överlag. Och historien är väl värd att berätta en gång till. Och ges mer djup än vad den kanske kunde göra som långfilm i och med att vi berättar här över sex timmar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons