Annons

Twitter lägger ner Periscope

Nöje • Publicerad 16 december 2020
Liveappen Periscope läggs ner under nästa år. Arkivbild.
Liveappen Periscope läggs ner under nästa år. Arkivbild.Foto: Erik Nylander/TT

Twitter lägger ner mobilappen Periscope, som kan användas för att direktsända videoklipp, uppger företaget i ett uttalande.

Den som vill använda appen har nu fram till mars nästa år på sig att göra det. Sedan blir det svart i app-rutan. Anledningen är att allt färre använder appen samtidigt som kostnaderna för att driva den stiger.

Annons

Twitter köpte Periscope 2015 för att konkurrera med då populära Meerkat, som också användes för att livesända egna videos. Den appen lades ner 2016.

När många av Periscopes funktioner nu är implementerade i Twitter har alltså även Periscope spelat ut sin roll och gör snart sin gamla konkurrent sällskap på app-kyrkogården.

Enligt Techcrunch har totalt runt 101 miljoner konton skapats på appen, men bara knappt sju miljoner det senaste året. Den som vill spara sina gamla klipp kommer att kunna ladda ner dem, uppger Twitter, som även konstaterar att en nedstängning antagligen redan hade skett om det inte vore för "alla projekt som fått andra prioriteringar på grund av händelserna i världen 2020".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons