Annons

Tyre Nichols fotografier ställs ut i öknen

Konst • Publicerad 5 mars 2023
Tyre Nichols bilder från Memphis ställs ut i Kalifornien.
Tyre Nichols bilder från Memphis ställs ut i Kalifornien.Foto: Matthew Hinton/AP/TT

Desert X, en konstutställning utomhus i den kaliforniska öknen, hedrar Tyre Nichols, som dog i januari efter att ha blivit misshandlad av poliser i Memphis. Fotografi var den 29-årige Tyre Nichols stora intresse, men han fick aldrig chansen att ställa ut. Nu visas sex av hans bilder på stora digitala skyltar som en del av Desert X biennal, en ofta politisk konstutställning längs vägen i Palm Springs-området, skriver New York Times.

– Han strävade efter att bli fotograf, och på det här sättet minns vi inte bara hans liv utan också den kreativa potentialen hos alla liv som stympas eller klipps av genom polisvåld, säger Neville Wakefield, biennalens konstnärlige ledare.

Annons

Tyre Nichols misshandlades den 7 januari av polis under ett ingripande i Memphis, Tennessee. Han greps efter att ha stoppats för vårdslöshet i trafik. Tre dagar senare dog han på sjukhuset. Fem svarta poliser och en vit har fått sparken efter misshandeln.

USA:s vicepresident Kamala Harris deltog vid Nichols begravning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons