Annons

USA vill att Asap Rocky ska få bo på hotell

Asap Rocky (TT) • Publicerad 1 augusti 2019
USA vill att Asap Rocky och hans två medåtalade ska få bo på hotell. Arkivbild
USA vill att Asap Rocky och hans två medåtalade ska få bo på hotell. ArkivbildFoto: Taylor Jewell/AP/TT

USA vill att Asap Rocky och hans två medåtalade ska få bo på hotell i stället för i häkte. USA:s ambassad har skickat ett brev till Riksåklagaren med "starka önskemål" om att det ska finnas ett alternativ till häkte för de tre amerikanerna.

-Vi svarade att det inte fungerar så i Sverige. Dessutom är det domstolen som beslutar i frågan eftersom åtal redan är väckt, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, till Expressen.

Annons

Advokaten Leif Silbersky tycker att tilltaget från USA är märkligt.

-Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det här, att vi skulle ha folk sittande på hotell när de egentligen ska befinna sig på Kronobergshäktet, är helt absurt. Absurditeterna från deras håll tycks inte ha någon ände, säger Leif Silbersky till TT.

USA:s president Donald Trump har tidigare erbjudit sig att personligen betala borgen för rapparen, något som inte är möjligt i Sverige.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons