Annons

Värmländsk konstnär får nytt stipendium

Konst • Publicerad 6 maj 2021
Amanda Karlsson får Ståhl Collections konststipendium. Pressbild.
Amanda Karlsson får Ståhl Collections konststipendium. Pressbild.Foto: Magnus Andersson

Den Göteborgsbaserade konstnären Amanda Karlsson från Karlstad får Ståhl Collections konststipendium som i år delas ut för första gången. Stipendiet är på 50 000 kronor och instiftat av konstsamlaren och fastighetsföretagaren Mikael Ståhl som sedan i höstas visar sin konstsamling i den gamla Yllefabriken i Norrköping.

Stipendiet ges till unga konstnärer. Amanda Karlsson, 31 år, är utbildad på Lunnevads folkhögskola utanför Linköping, och ställde 2018 ut sina målningar på Arvika konsthall. Hennes motiv är inspirerade av science fiction, tv-spel och annan populärkultur, framhåller Mikael Ståhl i ett pressmeddelande. Ståhl Collection köper också in Amanda Karlssons triptyk ”Du och vilken armé?” och visar från och med 8 maj hennes konst i Yllefabriken i Norrköping.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons