Annons

Vårsalong även i sommar

Konst • Publicerad 2 december 2020
Utställningen med Hilding Linnqvists måleri hann bara visas i tre veckor innan Liljevalchs tvingades stänga. Nu förlängs den till 21 mars. Arkivbild.
Utställningen med Hilding Linnqvists måleri hann bara visas i tre veckor innan Liljevalchs tvingades stänga. Nu förlängs den till 21 mars. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Liljevalchs flyttar fram Vårsalongen 2021. I stället för inleda våren redan den 29 januari kommer Vårsalongen att öppna först i mitten av april och sedan visas hela sommaren.

Därmed kan fler personer få chansen att se utställningen med Hilding Linnqvists måleri som bara hann visas tre veckor innan Liljevalchs konsthall tvingades stänga på grund av pandemiläget. Nu förlänger man både storsatsningen på Hilding Linnqvist samt en mindre utställning med Henry Goodwins Stockholmsfotografier till 21 mars.

"Det är tråkigt att så få kunnat se den fina presentationen av Hilding Linnqvist. Vi vill ge fler besökare chansen till detta möte med en viktig konstnär, så snart smittspridningen dämpas och vi kan öppna lite försiktigt" säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons