Annons

Vem blir nye James Bond?

Tom Hardy, Aaron Taylor-Jones eller uppstickaren Lucien Laviscount? Spekulationerna om vem som blir näste James Bond går heta.
Nöje • Publicerad 4 januari 2023
Kan Lucien Laviscount bli näste James Bond? Vissa tror det. Arkivbild.
Kan Lucien Laviscount bli näste James Bond? Vissa tror det. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT
Daniel Craig spelade Bond i fem filmer varav den sista, "No time to die", kom 2021. Pressbild.
Daniel Craig spelade Bond i fem filmer varav den sista, "No time to die", kom 2021. Pressbild.Foto: Nicole Dove

Ända sedan det stod klart att Daniel Craig skulle avsluta sin tjänstgöring som James Bond 2021 har det spekulerats om vem som ska axla hjälterollen i den klassiska filmserien. Bondproducenten Barbara Broccoli har tidigare sagt att inget beslut skulle fattas förrän tidigast 2022 – nu är det 2023 och ännu vet vi inte vilken skådespelare som ska kliva i Bonds blodbestänkta brogues i nästa film.

Ingen Idris?

Men det finns ett gäng heta kandidater. "Venom"-stjärnan Tom Hardy toppar flera bettinglistor och har länge förekommit i spekulationerna. Det har även Idris Elba, som dock har slagit fast att han inte är intresserad.

Annons

The Esquire lyfter även fram namn som Andrew Garfield ("Spiderman") och Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass", "Bullet train"). Men det snackas även om Cillian Murphy, som nyligen spelade i den sjätte och sista säsongen av succéserien "Peaky Blinders", och Henry Cavill, som bland annat har spelat Stålmannen och i tv-serien "The Witcher".

Nykomling

En nykomling i spekulationerna är skådespelaren Lucien Laviscount. Hans medverkan i Netflix-serien "Emily in Paris" har gjort att allt fler har fått upp ögonen för honom, och tidningar som NME rapporterar att han har en god chans att knipa den åtråvärda rollen.

Skådespelaren som får uppdraget måste dock vara beredd på ett långt åtagande.

– När vi rollsätter Bond innebär det ett 10 till 12 år långt åtagande. Det är inte för alla, har Barbara Broccoli tidigare sagt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons