Annons

Venedigfavorit inviger Stockholms filmfestival

Yorgos Lanthimos Venedigfavorit "Poor things" blir öppningsfilm på Stockholms filmfestival i november. Filmen fick Guldlejonet på festivalen i Venedig i år.
Nöje • Publicerad 19 september 2023
Regissören Yorgos Lanthimos och Emma Stone, som spelar huvudrollen i "Poor things", filmen som inviger Stockholms filmfestival i november. Arkivbild.
Regissören Yorgos Lanthimos och Emma Stone, som spelar huvudrollen i "Poor things", filmen som inviger Stockholms filmfestival i november. Arkivbild.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Emma Stone spelar huvudrollen i filmen som bygger på en roman av Alasdair Gray. Den grekiske regissören Yorgos Lanthimos mixar komedi, fantasy och science fiction till handlingen som utspelas på 1800-talet och kretsar kring en barnflicka och hennes sexuella frigörelse.

Stockholms filmfestival arrangeras i år mellan den 8 och 19 november. Hela filmprogrammet presenteras den 11 oktober.

Yorgos Lanthimos är sedan tidigare en favorit hos juryn i Stockholm. Redan 2008 fick han Bronshästen, det finaste priset för filmen "Dogtooth". Sju år senare belönades han med Stockholm Visionary Award för "The lobster".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons