Annons

Ytterligare två festivaler ställer in

Nöje • Publicerad 4 maj 2020
Kirunafestivalen ställer in i sommar. Pressbild.
Kirunafestivalen ställer in i sommar. Pressbild.Foto: JOHAN YLITALO

Både Träckstocksfestivalen och Kirunafestivalen ställer in i sommar, på grund av coronaviruset. Trästockfestivalen, som har funnits sedan 1991, skulle ha hållits den 17–18 juli i Skellefteå, med bland annat livemusik, film, dans och performance. Arrangörerna är besvikna, men ser fram emot nästa år:

"Just nu vet vi att vi garanterat kan ses igen för att fira 30-årsjubileum för Trästockfestivalen nästa sommar, 16–17 juli", skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Festivalen har kunnat behålla sina anställda, på grund av finansiering av KF Mullberget och förståelse bland bidragsgivarna, som Skellefteå Kommun.

Kirunafestivalen tvingas till sitt första uppehåll på 20 år på grund av pandemin. Men man har nu säkrat dess framtid, då huvudsamarbetspartnern LKAB har skrivit på ett nytt samarbetsavtal på tre år.

"Som jag ser det är det här en tydlig markering från LKAB att man tror på festivalen och på ett levande Kiruna", säger festivalgeneral Alex Olofsson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons