Annons

Zelenskyjs tv-serie lockar brittiska tittare

Tv • Publicerad 8 mars 2022
Volodymyr Zelenskyj, på den tiden skådespelare, nu stridande president i Ukraina, fotograferad på filminspelningen av "Servant of the people". Arkivbild.
Volodymyr Zelenskyj, på den tiden skådespelare, nu stridande president i Ukraina, fotograferad på filminspelningen av "Servant of the people". Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP

Den ukrainska tv-serien "Servant to the people" från 2015 visas sedan i helgen på brittiska Channel 4. Enligt BBC lockades 100 000 tittare till den humoristiska historien om hur en helt vanlig lärare blir president i Ukraina.

Anledningen stavas förstås huvudrollsinnehavaren och den nuvarande ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, som vävde ihop fiktion och verklighet än mer när han döpte sitt politiska parti, Folkets tjänare på svenska, efter serien.

Annons

Enstaka avsnitt av "Servant of the people" ligger på Youtube och tidigare har även strömningstjänsten Netflix haft rättigheterna att visa den.

Enligt BBC slåss nu tv-bolag världen över om att få köpa rättigheterna och enligt The Wrap har MBC i Mellanöstern, ANT 1 i Grekland and PRO TV i Rumänien redan lyckats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons