Annons
Nyheter

Jobbar Tobbe trollkarl i Mora IK?

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2010

Lördagen den 25:e september möttes Mora IK och Lakers i Mora ishall, ett möte som slutade 2-5 i Lakers favör. Tyvärr gick inte matchen helt smärtfritt då vi fick duktige backen Johan Jonsson skadad.

Johan blev tacklad i ryggen av en Moraspelare som fick kliva av matchen med 5+20 min och matchstraff. Sånt händer i hockey ibland och den risken kan vi spelare ta. Det kunde stannat där....

Annons

Efter de allra flesta allsvenska matcher överlämnar hemmalaget en video som bortalaget kan använda för att granska sin insats eller utvärdera matchen. Den här gången, efter Mora-matchen, ville vi ha bandet som hjälp för att möjligen kunna hitta någon orsak till Johans skada. Då menar jag inte tacklingen i sig utan mer hur han tar smällen, vinkel, islagspunkt etc.. Efter matchen fanns dock ingen video att tillgå, vi kanske glömde den eller vad det nu var men den inte fanns med i bussen hem i alla fall. Vi begärde att få den skickad istället och när den väl kom så var det med en lite hake. Sekvensen med tacklingen var inte med. Abrakadabrasimsalabim. Istället startade andra perioden 1.30 min in med PP för Lakers, det PP som blev efter matchstraffet. Hur det kan bli ibland. Jag vet nu förstås inte om det finns en bra förklaring till detta, typ att kameramannen fastnat i korvkön eller något liknande. Det KAN faktiskt vara så men håll med om att det är ett ganska konstigt sammanträffande. Ibland skickas dessa band till diciplinnämnden också.....

Denna blir svår att klara utan att skriva spaltmeter kan jag säga men här kommer en kraftigt koncetrerad beskrivning.

Spelarpresentation nr 3

Killen med tacklingarna, killen med hårvaxet, killen med åtta-packet, adrenalinpundaren och tjejernas favorit, Mr Gustav Hjalmarsson. Det händer oftast något vilt kring den mannen, både på och utanför isen och det är väl därför man inte kan annat tycka om honom. Jag sitter ju granne med Gurra på bussen och kan även intyga att han har en helt annan sida med. En lugn mogen sida han inte gärna släpper fram för alla men den finns där. Gustav är nog faktiskt en av de mer allmänbildade i laget och när det gäller musik kan han det mesta. En sak till jag har märkt där bak i bussen är hans SMS-beroende, ojojoj vad det knattrar i telefonen hans. Stort MEN.......det finns fler som har SMS-problem och vem/vilka det är kommer kanske upp senare i denna blogg.

Johan Markusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons