Annons

26-åringar döms till fängelse för bränder

26-åringarna som låg bakom bilbränder i Kosta och Hovmantorp döms till tio respektive sex månaders fängelse. En av männen fälls för att ha varit med vid båda bränderna och han ska stanna kvar i häkte.
Lessebo • Publicerad 13 juni 2014

Bilbranden på Nygatan i Hovmantorp inträffade nattetid den 9 april och under rättegången erkände 26-åringen brottet. Han erkände även bilbranden som inträffade i Kosta en vecka senare och tingsrätten bedömer de anlagda bränderna som skade­görelse.

26-åringen som ska vara kvar i häkte, på grund av risk för fortsatt brottslighet, fälls för att narkotikapåverkad ha kört bil i höga hastigheter på gång- och cykelvägar i centrala Hovmantorp. Brotten rubriceras som grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Annons

Männen döms även för att tillsammans ha stulit kassalådor samt en anställds tillhörigheter på Konsum i Kosta liksom försök till stöld från Kosta idrottsförening.

Under rättegången vittnade en kassörska som arbetade ensam på Konsum under den aktuella kvällen. Kassörskan berättade att hon kände igen männen och att de var ”lite skumma typer”.

Kassörskan berättade att den ene mannen bad henne leta efter nycklar som han påstod ha tappat. Kassörskan är övertygad om att mannens avsikt var att lura bort henne från kassan. Strax efteråt upptäcktes stölderna och männen försvann.

En av männen erkände under rättegången medan­ kamraten för­nekade. Men Växjö tingsrätt slår i domen fast att båda deltagit vid den förslagna butiksstölden.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons