Annons

Arbetsmiljön får kritik på Bakers nya måleri

Arbetsmiljöverket har hittat brister i Bakers nya måleri på sågområdet i Lessebo.
Lessebo • Publicerad 14 december 2010

Bakers var först i Europa med en teflonliknande ytbeläggning som håller mycket bättre än silikon på bakplåtar, kantiner och grillgaller. Det behövs inte fett vid tillagningen, som dessutom sker dubbelt så snabbt. Det är bra för miljön.

Men Arbetsmiljöverket kom med påpekanden om miljön för måleriets anställda efter en inspektion. Arbetsbord var inte höj- och sänkbara och det saknades rinnande varmt och kallt vatten samt toalett. De anställda fick gå 75 meter till Öjen Mekaniska i samma koncern.

Annons

– Ergonomiska bord är lätt att ordna och vi ska bygga personalutrymmen i lågdelen av byggnaden där måleriet är inrymt, säger koncernchef Göran Johansson.

Arbetsmiljöverket befarade att Bakers använder färg som kan ge explosionsrisk utan tillräcklig ventilation i en anläggningen.

– Färgblandningen består till 95 procent av vatten. Fläktvakter stänger av anläggningen automatisk vid fara och vi ska be Ångpanneföreningen om ett intyg.

Senast 1 februari ska Bakers avrapportera till Arbetsmiljöverket.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons