Annons

Beställd paviljong på väg

Det är trångt på Hacke-backeskolan och skolledningen hoppades på en paviljong redan till skolstarten. Så blev det inte. Men nu lovar leverantören att den ska vara på plats inom cirka en månad.
Lessebo • Publicerad 19 augusti 2014
? Det är ju positivt med många elever och vi har bra med resurser. Det är bristen på utrymme som spökar, säger Amela Zivkovic som är rektor på Hackebackeskolan.
? Det är ju positivt med många elever och vi har bra med resurser. Det är bristen på utrymme som spökar, säger Amela Zivkovic som är rektor på Hackebackeskolan.Foto: Lennart Ernstsson

– Jag har inte tidplanen framför mig men jag skulle tro att den är färdig om en månad, säger säljaren Thomas Gatestål på företaget Expandia som tillverkar och hyr ut paviljonger.

Kommunstyrelsen i Lessebo tog beslut den 3 juni om att Hackebacke-skolan ska få en paviljong på runt 230 kvadrat- meter för att klara av de stora barngrupperna, något som Smålandsposten tidigare rapporterat om.

Annons

Det var ett efterlängtat beslut och rektorn pustade ut.

– Då var jag så lättad och glad men i dag är jag besviken och bekymrad, säger rektorn Amela Zivkovic.

Förhoppningen från skolledningens sida var att byggnaden skulle finnas på plats nu vid terminsstarten. Men det syns fortfarande inte ett spår av någon paviljong och markarbetena är inte heller påbörjade.

– För mig är det kris. Det är barnen som drabbas, säger Amela Zivkovic.

Hon säger samtidigt att hon fick förvarningar om att det kunde bli svår att hinna få fram en paviljong redan till skolstarten och tog därför fram en krisplan för säkerhets skull. Det är den planen som gäller nu. I stort sett varenda vrå på skolan är ockuperad.

– Det blir en påfrestande arbetssituation.

Nu är ju beskedet att paviljongen kan vara inflyttningsklar om en månad. Vad säger du om det?

– Det är inte det optimala men vi måste finna oss i situationen. Blir det om en månad så blir vi ändå glada att det inte dröjer längre, säger Amela Zivkovic.

Hackebackeskolan, som är en F-6 skola, är byggd för 240 elever. I dag går det runt 280 elever på skolan.

Tanken är att ett 50-tal förskolebarn ska placeras i paviljongen. Det skapar betydelsefulla utrymmen för framför allt eleverna i årskurs ett på skolan.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons