Annons

Bowlinghallen invigs med öppet hus

För bowlinghallen i Hovmantorp drar nu höstsäsongen igång på allvar. De nya ägarna bjuder på lördag in till nyinvigning och öppet hus i upprustade lokaler.
Lessebo • Publicerad 25 augusti 2010
En loungehörna med Guitar Hero finns nu i en hörna i bowlinghallen.
En loungehörna med Guitar Hero finns nu i en hörna i bowlinghallen.Foto: Sif Erlandsson
NYINVIGNING?Bowlinghallens nya ägare Benny Hedlund, Anna Hedlund med dottern Ellen samt Pontus Büttner bjuder in till öppet på lördag.
NYINVIGNING?Bowlinghallens nya ägare Benny Hedlund, Anna Hedlund med dottern Ellen samt Pontus Büttner bjuder in till öppet på lördag.Foto: Sif Erlandsson

– Vi har behållit det mesta som det såg ut tidigare. En del förändringar har dock gjorts så folk märker att det är lite nytt här, säger delägaren Anna Hedlund.

Tillsammans med maken Benny Hedlund och släktingen Pontus Büttner tog hon i juli över bowlinghallen efter tidigare ägaren Angelice Fredriksson. Företaget bytte namn från Mickes bowling till Bowling och nöje i Hovmantorp AB. Den 11 juli öppnade de så smått ett antal timmar i veckan för både gamla och nya kunder.

Annons

– I sommar har vi även haft spelare från klubbar runtomkring. De har varit här och tränat när en del bowlinghallar varit stängda.

Under sommaren har också lokalerna rustats upp.

– Bland annat hade vi god hjälp av sommarjobbare från kommunen. Ungdomarna målade och hjälpte till här, säger Benny Hedlund.

Väggarna lyser nu vita, och i en hörna med tvärrandig tapet finns soffor och tevespel. Kafédelen, som utökats, har flyttats närmare entrén. Intill serveringen ska byggas en bardisk. Bowlinghallen har fullständiga rättigheter för slutna sällskap. Fastighetsägaren Lessebo kommunen kommer framöver att sätta in nya fönster i hallen.

– Vi har samma avtal med kommunen som tidigare ägare, det vill säga att bland annat skolklasser kan komma hit på dagtid för att spela, säger Pontus Büttner.

I måndags öppnade bowlinghallen igen på heltid. Då drog också Utmanarserien och träningen för barn i gång.

– Nu är det liv och rörelse här på kvällarna, konstaterar Anna Hedlund.

I Utmanarserien, som även funnits tidigare, ingår 37 lag. De flesta kommer från Hovmantorp men även lag från Växjö, Lessebo, Lenhovda och Skruv deltar.

– Serien håller på till slutet av november, med slutspel i december. Allt avslutas med en fest, säger Büttner, som tidigare var anställd i bowlinghallen.

Pontus Büttner är utbildad bowlingtränare. Han kommer att leda den nybörjargrupp som de nya ägarna hoppas kunna dra igång i höst. Glasrikets kägelklubb, med säte i Hovmantorp, har också träningar förlagda här.

Klubben kommer att medverka vid det öppna huset nu på lördag. Intresserade kan under invigningstimmarna prova på att bowla gratis. Kägelklubben kan då ge goda råd.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons