Annons

Brand i träindustri – skadade har lämnat sjukhus

Skruv • Publicerad 5 juni 2018 • Uppdaterad 6 juni 2018
Foto: Carl Carlert

Räddningstjänst och ambulans larmades strax före klockan 18.30 på tisdagskvällen till en träindustri på Skrubvyvägen i Skruv där en slipmaskin fattat eld inne i fabriken. Fem brandbilar och flera ambulanser var på platsen. Branden är släcktes efter någon timme och eftersläckningsarbetet pågick ett tag till.

– Det ser bra ut för tillfället. Vi har kontrollerat med värmekamera men har inte hittat någon förhöjd temperatur någonstans. En riktig hjälteinsats av två anställda på fabriken som påbörjade släckning och dämpade branden har underlättat vårt arbete rejält, säger Sören Karlsson vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Två anställda, män i 40-årsåldern, fördes till Växjö lasarett med misstänkta rökskador. Enligt en bulletin från Region Kronoberg konstaterades båda männen vara oskadda och kunde lämna sjukhuset redan på tisdagskvällen.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons