Annons

Dags för andra Glasrikeresan

På lördag är det dags för andra upplagan av cykelloppet Glasrikeresan.
Lessebo • Publicerad 23 augusti 2010
Glasblåsarmästarna Mikael Axenbrant och Håkan Gunnarsson har formgivit och tillverkat priserna i Glasrikeresan. Från vänster dampriset, guld, silver och brons. Foto: Sif Erlandsson
Glasblåsarmästarna Mikael Axenbrant och Håkan Gunnarsson har formgivit och tillverkat priserna i Glasrikeresan. Från vänster dampriset, guld, silver och brons. Foto: Sif ErlandssonFoto: Sif Erlandsson

– När det gäller Utmaningen startar ett tiotal lag, säger arrangören Magnus Elgquist, Velo.

I den tävlingen, som är en nyhet för året, kan anmälan ske ända fram till 60 minuter före tävlingsstart. För lagtävlingen Utmaningen går den klockan tio på lördagsmorgonen, det vill säga en timme efter att den individuella tävlingen kört i gång.

Annons

– I år har vi efter önskemål flyttat fram den starten till klockan nio, mot åtta premiäråret 2009. Anledningen är att vi vill att många som bor en bit från Kosta ska kunna åka direkt dit hemifrån utan att behöva stiga upp alltför tidigt på morgonen, säger Magnus Elgquist.

Tre olika sträckor finns att välja på, som mest går på mindre vägar i Glasriket. 22 mil lockar i huvudsak eliten. För övriga finns tolv mil respektive två mil. För lagtävlingen gäller tolv mil där de fem deltagarna cyklar en sträcka var mellan glasbruken Kosta, Bergdala, Skruv, Johansfors, Åfors och Kosta.

– Sträckorna är olika långa. Det gäller för laget att sätta rätt person på rätt plats!

I lagtävlingen är det hittills företag och kommuner som anmält sig. Bland andra ställer Lessebo kommun upp med ett lag.

– Däremot är det inte en enda idrottsförening som är anmäld ännu. Om det så är bara en enda som deltar är det laget garanterat förstapriset i den klassen, säger Elgquist.

F öreningar i Kosta och runt om i Glasriket ställer upp som flaggvakter vid vägkorsningar, och för att dela ut dryck och förtäring vid vätskekontrollerna. I Kosta Folkets hus arrangeras en frukostbuffé för deltagarna från klockan halv sju på morgonen.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons