Annons

Gymnasieelever får egen kväll på fritidsgården

På fritidsgården på högstadieskolan Bikupan är numera onsdagskvällarna vikta för ungdomar i gymnasieåldern.
Lessebo • Publicerad 6 december 2011

- Det var ett behov som fanns. Alla ungdomar är inte intresserade av idrott eller kulturaktiviteter, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Ragnar Lindberg (S).

Fritidsgården, belägen i en paviljong på Bikupan, är till för eleverna på skolan. Under hösten har dock en grupp äldre ungdomar rört sig på skolgården och deltagit i fritidsgårdens aktiviteter.

Annons

Detta har inte varit problemfritt. Elever och lärare på Bikupan upplevde att det medförde oroligheter. Skolan och socialförvaltningen diskuterade situationen och föreslog olika lösningar som barn- och utbildningsnämnden nyligen fattade beslut om.

Högstadieeleverna får vara på fritidsgården måndagseftermiddagar och fredagskvällar. På onsdagar ska socialförvaltningen finnas på plats där för de äldre ungdomarna. Dessutom föreslås olika aktiviteter som tjejkvällar och breddidrott.

Beslutet gäller fram till jullovet. Eventuellt kan det bli en fortsättning in på vårterminen.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons